ТОЛ система и дини затвориха 2 магистрали

Опашки по "Тракия" и "Марица"

ТОЛ система и дини затвориха 2 магистрали | StandartNews.com

В разгара на летните отпуски и трафика към морето, Гърция и Турция две магистрали бяха запушени. За огромно задръстване по АМ „Тракия“ в района на Ихтиман в посока Пловдив, съобщиха шофьори. Движението е само в едната лента.

Причината е монтирането на съоръженията за ТОЛ системата. Въпреки че АПИ обеща това да става не в пикови часове, шофьори тръгнали към морето алармират, че именно сега се извършват монтажните дейности. В сайта на агенцията е упоменато, че на 20-ти юли, от 23 ч. до 24 ч. ще бъде спряно движението в двете посоки от км 40 до км 44 на АМ „Тракия“ в района на гр. Ихтиман. За да не се затруднява трафикът през деня, гласи съобщението на Агенция „Пътна инфраструктура“, късно вечерта, ще се монтира рамка, на изграждащата се електронна система за събиране на такси за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства над 3,5 тона (тол). Шофьорите могат да ползват като обходен маршрут първокласния път I-8 през Ихтиман или да изчакват на място на магистралата.

В същото време огромно количество дини се изсипа след катастрофа на магистрала „Марица” и предизвика ужасно задръстване. Кола се удари в камион, пълен с дини, продукцията се разпиля на пътя, а колата се запали. Пострадали за щастие няма, но събирането на динити се оказа сериозен проблем и затрудни с часове движението по магистралата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай