Тео зубри английски с китайци и руснаци

"Стандарт" и "Интеграл" го пращат на езиков курс на Острова

Тео зубри английски с китайци и руснаци | StandartNews.com

София. Тийнейджъри от Русия и Китай ще учат английски заедно с младия биолог Тео в Лондон. Ученикът от НПМГ Теодор Трифонов е момчето, което спечели от кампанията на "Стандарт" "Възкреси доброто" курс по езика на Шекспир в британския център "Доклендс". Дава му го консултантска фирма за образование в чужбина "Интеграл" заради блестящото му представяне в поредица национални и международни състезания по биология.

"Вече бях на среща с групата младежи, с които ще пътуваме - групата ни е между 11- и 16-годишни. Запознахме се и с ръководителката, първите впечатления са отлични", разказва момчето. Не успял да разбере дали има хора със сходни на неговите интереси към орнитологията, но се надява да запали всички с идеята си за екскурзия до Ботаническите градини в Лондон и Природо-научния музей, каквато не влиза в програмата.

"На срещата в "Интеграл" ни разказаха и какви са правилата, какво представляват общежитията, какво ни предстои като програма", спомня си Тео. Засега са общо 15 българчета, но групата може да набъбне и още. Центърът има квота за различни държави, така че със сигурност ще се запознае с хора от още много страни. Очакват ги също екскурзия с корабче по Темза, посещение на Британския музей и катедралата "Сейнт Пол", пътувания до Оксфорд, както и сериозно наблягане на езика. Вечерите са посветени на взаимно опознаване на нациите, има караоке купони, както и викторини, където той има всички шансове да блесне с познанията си за птици и животни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай