Тъжно. Отиде си голям български журналист

Създател и управител на редица светски медии

Тъжно. Отиде си голям български журналист | StandartNews.com

Родната журналистика загуби едно голямо име.

На 81 години почина Красимир Друмев, съосновател и съсобственик на СББ Медиа АД и главен редактор на сп. National Geographic България. Той си е отишъл на 14 януари, а опелото ще се отслужи на 18 януари в столичния храм "Света София".

Красимир Друмев започва журналистическата си кариера като репортер в Българската телеграфна агенция, бил е неин кореспондент в Берлин, Бон и Ню Йорк, главен редактор на списание „Паралели“, както и зам.-генерален директор на БТА и БНТ.

От 1994 г. Красимир Друмев е съсобственик на най-голямото издателство на списания в България.

Смятан е за един от основателите на светската журналистика у нас, а създаденото от него седмично списание „Блясък“ десетилетия наред е най-популярното списание за светски новини.

През годините издава списанията „Отмора“, „Съдби“, „Журнал за жената“, „Тя“, „Максимум“, „Story”, „Кулинарен журнал“, „Здравен журнал“, „Моето дете“, „ELLE”, “Cosmopolitan”, “Harper’s Bazaar”, „National Geographic”, а ръководеното от него издателство навлиза и на онлайн пазара със сайтовете rozali.com, elle.bg, cosmopolitan.bg, gotvetesmen.com, bliasak.bg, nationalgeographic.bg.

Със своята ерудиция, богат опит и менторско отношение към служителите си Красимир Друмев запали много млади хора за журналистическата професия, помагайки им да се реализират в сферата на лайфстайл изданията, а безценните му уроци ще продължават да бъдат прилагани от десетките редактори, които са имали възможността да преминат през неговата школа, казват от СББ Медиа АД.

Поклон пред паметта му!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай