Танцьори от три континента в Пловдив

Танцьори от три континента в Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. Танцови състави от три континента ще се съберат под тепетата за ХIХ международен фолклорен фестивал. "Пловдив 2013" е от най-големите културни събития, които традиционно се провеждат в града. Над 350 изпълнители от Европа, Азия и Южна Америка ще представят своето изкуство в Античния театър.

За първи път ще се изявяват колективи от Венецуела и Индонезия, с нови трупи се включват Армения, Гърция, Италия, Румъния, Словения и Словакия, съобщи заместник-кметът по културата Стефан Стоянов. Фестивалът стартира на 29 юли от 20 часа. Преди това всички участници ще направят дефиле с танци по главната улица, като ще преминат през централната градска част.

Тазгодишният домакин е Академичният фолклорен ансамбъл при АМТИИ. Ансамбъл "Тракия", както и лауреатите от първия балкански фолклорен фестивал "Хопни ми, тропни ми" - софийският клуб "Танец" и плевенският "Кайлъка", също са включени в програмата. Фолклорните състави ще изнесат концерти в Раковски, Стамболийски и Хисаря. Бюджетът, отпуснат от общината, е 90 хиляди лева. Входът за всички изяви е безплатен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай