Светослава Рудолф: Гешев е добре

Има болни от коронавирус в семейството му, но той е добре, каза журналистката

Светослава Рудолф: Гешев е добре | StandartNews.com

Главният прокурор Иван Гешев, който е под карантина заради коронавирус в семейството му е добре. Подробности за състоянието му даде журналистката Светослава Рудолф в предаването "Неделята на Нова". Рудолф обяви, че преди началото на участието си е разговаряла с Иван Гешев, за да научи как е.

"Има болни от коронавирус в семейството му, но той е добре. Каза, че се чувства добре и че няма проблеми... засега", поясни Рудолф, цитирайки думите на самия обвинител номер едно на държавата. Тя обаче не каза дали самият Иван Гешев е с положителна проба за коронавирус и кой член на семейството му е покосен от COVID-19.

В началото на седмицата главният прокурор Иван Гешев обяви, че е под карантина. Това той направи с пост личния си Twitter акаунт. "Заради положителен тест за коронавирус на член на семейството ми, сам се поставих под карантина в очакване на указания от здравните власти. С личен пример и спазвайки правилата, всеки помага на лекарите в борбата им с пандемията. Пожелавам здраве на всички!", написа Гешев. 

Ден по-късно Столична регионална здравна инспекция (СРЗИ) взе извънредно решение за карантината на обвинител номер едно на България.

"Нека всички покажем, че съединението прави силата на дела, не само на думи. Да помогнем на лекарите и медицинските работници, борещи се за живота на много българи, като проявим отговорност!", написа пък самият Гешев в деня, с който обяви, че е под карантина.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай