Петък,

Стюардеса и полковник под лупа за удушеното момче

От: Администратор -
A
A
A

Детето от куфара и разчленената край "Перла" жена може да са брат и сестра

Мистерията с намереното трупче на дете в зелен куфар "Самсонайт" ще разплете ДНК анализ. Той трябва да даде отговор дали момчето е в роднинска връзка с жената, чиито два крака бяха открити преди месец край устието на река Ропотамо до резиденция "Перла". Анализът може да приключи за броени дни, но може да се проточи и няколко седмици, заявиха вчера експерти от Националния институт по крминалистика и криминология към МВР. Една от версиите, по които работи МВР, е, че момчето е син на мъртвата жена.

Възможно е да се окаже и че 5-годишното дете и разчленената жена край Приморско са брат и сестра, научи "Стандарт". В момента тече разследване на версията, че двата случая са пряко свързани. Според неофициална информация, криминалистите търсят в руския квартал следи по случая с убитото дете в куфара край Пасарел и с мистерията край Приморско с разчленената млада жена. "Не коментирам нищо, което е свързано с двата случая. Работи се усилено по различни версии. Когато имаме ясни факти, ще ги съобщим. На този етап такива няма", заяви шефът на бургаската полиция Калоян Калоянов в отговор на въпрос дали акцията в Приморско е свързана с убийството на жената и детето.
Полицаи от София обискираха в събота вечерта апартамент в Приморско, за да търсят следи от мъртвото момче. Предполага се, че преди да бъде убито, то е пребивавало там. Според МВР прословутият зелен куфар е взет именно от този апартамент. Претърсваната сграда се намира на края на Приморско, на ул. "Оазис" 8, и в момента е безлюдна, тъй като собствениците идват само през лятото. Разчлененият труп беше открит на 3 март на около 3-4 км от нея. Разследващите предполагат, че жената е имала връзка със собственичката на един от апартаментите и вероятно й е гостувала, преди да намери смъртта си. Заговори се, че в същото жилище са

открити детски велосипед и момчешки играчки

От тях са взети отпечатъци, които ще се сравнят с тези на откритото мъртво дете.
Двата случая имат много прилики, но най-фрапиращото е, че жертвите до момента не са идентифицирани и не са подадени за издирване от близките си.
Полицаите накарали сградата да бъде отворена от строителя й - Стоян Василев, брат на известния Здравко от "Биг брадър". "Сега поддържам общите части, сградата е сезонен тип, не ми казаха никакви повече подробности защо проверяват апартамента на 3-ия етаж", заяви за "Стандарт" Стоян Василев вчера.
Апартаментът е от 60 квадрата, бил закупен преди 6 г. от бившата стюардеса Весела Вачева и мъжа й Герман. Той е руски пенсиониран военен, с чин полковник,

воювал в Афганистан и Чечня

около 55-годишен. От 4 години обаче двамата не живеели в Приморско, а в един от най-красивите градове на Северен Кипър - Кирения, където строят и продават почивни имоти на руснаци и англичани. Много е вероятно точно Весела да е купила прословутия зелен куфар в Кипър. Тя имала две момичета, едно от първия си брак, а второто - от връзката й с Герман. Преди време Весела била женена за български пилот, който загинал в катастрофа с мотор в Дубай, научи "Стандарт". Герман също имал връзка с авиацията, бил завършил военното училище заедно с българи пилоти в началото на 80-те години. Бил майстор по самбо, разказаха вчера съседи на семейството. "Гледахме много-много да не се въртим около него, Герман е як и пали на две. По-скоро избухва лесно и е странен", казват негови познати от Приморско.
Телефонът на Весела в Кипър вдигна вчера съпругът й Герман. "Няма какво да ви кажа, след два дни идваме в София. Тогава ще разговаряме", заяви той пред "Стандарт".

В последните 2 г. през лятото в апартамента идвала да летува Ирина. Тя е рускиня, с молдовски паспорт, която от години живее в столичния ж.к. "Лозенец". Има дъщеря в 7-8 клас. Ирина говори прекрасен български, без никакъв акцент. "Не мога да коментирам нищо по случая", заяви тя вчера пред "Стандарт". Много е вероятно обискираното жилище в София заради трупа на момченцето да е свързано с нея, стана ясно вчера. Апартаментът е запечатан на 22 март от старши разследващ полицай от СДВР, научи "Стандарт".

В същото време източници на вестника твърдят, че резултатите от аутопсията сочат, че момченцето от куфара вероятно е по-голямо на възраст - между 6-7 г. Независимо от ниския за възрастта си ръст от 112 см, зъбният му статус показвал, че е по-голямо. "Детето има паднали

млечни зъби, на чието място са израснали постоянни

заявиха за "Стандарт" експерти. Въпреки ниския ръст според патоанатомите момчето е гледано и хранено добре.
Засега не е ясна връзката между Ирина, руснака, издирван в София, и обиска на апартамента в Приморско. Нито една от двете жени - нито Весела, нито Ирина, нямат момче, установи вчера проверка на "Стандарт". Не е изключено обаче то да е на техни роднини.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички