Студена сутрин, жълт код за ниски температури и слани

През деня температурите ще се вдигнат до 21 градуса

Студена сутрин, жълт код за ниски температури и слани | StandartNews.com

Предупреждение от първа степен - жълт код, за ниски минимални температури и за слани, издаде  Националният институт по метеорология и хидрология.

Жълтият код з е за девет области на страната: София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Смолян, съобщава БТА.

Атмосферното налягане се понижи през тази нощ. Над по-голямата част от страната вятърът стихна.

Над Северозападна България им разкъсана висока облачност. Минималните температури са между 5 и 10 градуса, в котловините на Югозападна България и в подбалканските полета - между 1 и 3 градуса и там ще се образуват първите слани.

Днес ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Температурите ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 21 и 26 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максимални температури на въздуха: 21-23 градуса. Температурата на морската вода е 21-22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен, по билата и временно силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 16 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай