На форума на "Стандарт"! Строят младежки центрове. Програми за хората до 29 г.

Насърчават проекти за околна среда, гражданско участие и здравословен начин на живот

На форума на "Стандарт"! Строят младежки центрове. Програми за хората до 29 г. | StandartNews.com

Нови програми за младите пуска Министерството на спорта. Това съобщи зам.-министър Диана Иванова на форума „Нов стандарт за младите – Образование. Иновации. Предприемачество”, организиран от медията ни в столичния х. „Маринела”. Тя призова младежките организации и сдружения да следят сайта на Националната информационна система на младежта.

Държавата започва строеж на младежки центрове, каза още Иванова. Но веднага обясни, че колкото и да говорим за социални и младежки пространства, не знаем как да приобщим младите към тях.  Те все по-малко общуват в младежки центрове. Не знаят как да го правят. И младежките организации са тези, които трябва да ни помогнат, каза зам.-министърът на спорта.

Нашата цел като министерство е да създадем условия за развитието на младите и за тяхното израстване. Националната програма за младежта и Националната програма за изпълнение на младежки дейности дават възможност за това, каза Диана Иванова.

По Националната програма за изпълнение на младежки дейности проектите са подадени и в момента се разглеждат. Те са за насърчаване на младежки активности за опазване на околната среда, за гражданско участие и здравословен начин на живот. Националната програма за младежта се финансира от държавния бюджет и е за 5 години. По нея могат да се възползват хора от 15 до 29 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай