Петък,

На форума на "Стандарт"! Строят младежки центрове. Програми за хората до 29 г.

От: СТАНДАРТ -
521
На форума на "Стандарт"! Строят младежки центрове. Програми за хората до 29 г.
A
A
A

Нови програми за младите пуска Министерството на спорта. Това съобщи зам.-министър Диана Иванова на форума „Нов стандарт за младите – Образование. Иновации. Предприемачество”, организиран от медията ни в столичния х. „Маринела”. Тя призова младежките организации и сдружения да следят сайта на Националната информационна система на младежта.

Държавата започва строеж на младежки центрове, каза още Иванова. Но веднага обясни, че колкото и да говорим за социални и младежки пространства, не знаем как да приобщим младите към тях.  Те все по-малко общуват в младежки центрове. Не знаят как да го правят. И младежките организации са тези, които трябва да ни помогнат, каза зам.-министърът на спорта.

Нашата цел като министерство е да създадем условия за развитието на младите и за тяхното израстване. Националната програма за младежта и Националната програма за изпълнение на младежки дейности дават възможност за това, каза Диана Иванова.

По Националната програма за изпълнение на младежки дейности проектите са подадени и в момента се разглеждат. Те са за насърчаване на младежки активности за опазване на околната среда, за гражданско участие и здравословен начин на живот. Националната програма за младежта се финансира от държавния бюджет и е за 5 години. По нея могат да се възползват хора от 15 до 29 г.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички