Страшен разказ за последните минути на загиналия DJ

Пламен Николов се опитал да разубеди Тодор и Георги за опасния преход, не го послушали

Страшен разказ за последните минути на загиналия DJ | StandartNews.com

Страшни подробности за последните минути на загиналия под връх Ботев DJ Emotion от Варна - Тодор Желязков разказа във Фейсбук човекът, който последен го е видял жив.

ВИЖ ОЩЕ: Известен DJ е загиналият под връх Ботев

По-рано днес стана ясно, че Тодор Желязков и приятелят му Георги Георгиев посрещнали Нова година на хижа Тъжа, а на 1 януари са изкачили връх Ботев. На 2 януари са предприели преход в посока хижа Добрила. Още на първия стръмен склон, при спускане от вр. Жълтец, Тодор се подхлъзва и се свлича около 300 метра надолу по заледения и скалист склон.

ВИЖ ОЩЕ: Драмата в Балкана: Неопитност при адско заледяване

Пламен Николов се оказва на метри от същото място, където Тодор намира смъртта си. В една от Фейсбук групите той разказва как е засякъл Тодор и Георги и как се е опитвал да ги убеди, че е рисковано да продължават прехода си. Ето разказа на Пламен Николов:

"Запознах се с Гошо и Тошо на 0.1 01. 2021г. на спалната на вр. Ботев.

ВИЖ ОЩЕ: Спасители: С хеликоптер щяхме да приключим за час

Те идваха от Тъжа и искаха да ходят към Добрила. Не бяха оборудвани, а и не са го минавали никога. Говорих им, че не е за зимно, даже им дадох съвет, ако стигнат Костенурката, след нея да слязат на пътеката и въобще да не ходят на Купена, а най-добре с нас през Равнец да слязат на Карлово и от там да се приберат. За 3.01 го даваха времето да се разваля. Не успях да ги убедя и ето какво се случи.

ВИЖ ОЩЕ: Кметът на Априлци свидетел на драмата в Балкана

През цялото време се обръщах и ги търсих с поглед, но последното което видях беше една черна точка след Жълтец по южния склон, която не помръдваше явно това е бил Жоро, който се връща до заслона за помощ, а Тошо се е хлъзнал и е полетял а изхода е с фатален край."

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай