Страх в наводнените села, зоват доброволци за охрана

Зачестяват сигналите за мародери, които обикалят и ограбват къщите на хората

Страх в наводнените села, зоват доброволци за охрана | StandartNews.com

В пострадалите карловски села има належаща нужда от доброволци, които освен да разчистват, да се включат в доставянето на храна и вода до откъснатите семейства. Освен това зачестяват сигналите за мародери, които обикалят и ограбват къщите на хората. Призиви за помощ се появиха и в социалните мрежи, предаде БНТ.

Всеки, който има възможност може да отиде на място в което и да е от пострадалите села и да помогне, тъй като ситуацията продължава да е тежка.

"Пострадалите семейства на първо време продължават да имат нужда от доброволци за разчистването на кал и боклуци от дворовете. Имаме нужда и от нова инициатива заради многото зачестили кръжи и мародери, които обикалят къщите. Призоваваме доброволци - задължително местни жители , които да патрулират вечер с полицията, защото познават и могат много по-лесно да разпознаят съмнителни лица и външни хора", обясни координаторът на местния кризисен щаб в Каравелово.

Заради набезите полицията е предложила местни жители да се включат в нощните патрули из селата. Има нужда от доброволци, които да разнасят вода и храна. Засега има храна, но все пак има нужда от още бутилирана вода, храна в консерви, спално бельо - чаршафи, завивки, възглавници, матраци. Има голяма нужда от нови дрехи, чорапи и обувки.

Тъй като детската градина в Каравелово също е пострадала, децата ще бъдат извозвани до филиала в Карлово, където ще започнат учебната година. В самата детска градина в селото има нужда от 20 легла, освен това маси, столове, играчки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай