Стотици българи изкачиха Черни връх

Тази година Българския туристически съюз получи официален лиценз за Национална организация

Стотици българи изкачиха Черни връх | StandartNews.com

Стотици българи изкачиха Черни връх. Най-високата точка на планината Витоша е част от 100-те национални туристически обекта, съобщава Euronews Bulgariа. От септември книжките, в които туристите отбелязват посетените от тях обекти, ще бъдат и в дигитална форма. Изкачването съвпадна с  годишнина на организираното туристическо движение в България по времето на Алеко Константинов.

„Алеко Константинов е един символ, който на практика организира първото изкачване на върха. Ние, като негови последователи, всяка година идваме тук“, казва  Атанас, който е планинар по душа и е изкачвал над 15 пъти Черни връх.

От туристическото дружество се похвалиха и с новия дигитален вариант на книжката  „Опознай България – 100 национални туристически обекта". Онлайн приложението ще е достъпно от края на септември.

„Ще се запази хартиената книжка, защото в много хора има сантименти, има колекционерска стойност, но всеки който иска може да прехвърли хартиените си печати в дигиталния паспорт“, обясни Лъчезар Лазаров, изпълнителен секретар на БТС.

Предвижда се от началото на следващата година в дигитален вариант  да премине и членската карта на организацията. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай