Стенли, Графа и М. Илиева пеят за Деня на миньора

Ути Бъчваров ще приготви 1 тон курбан за хората от "Асарел-Медет" на 31 август

Стенли, Графа и М. Илиева пеят за Деня на миньора | StandartNews.com

Любими песни на няколко поколения българи ще звучат в Панагюрски колонии по случай професионалния и фирмен празник на „Асарел-Медет“АД, който ще бъде отбелязан на 31 август. На концерта за Деня на миньора тази година ще пее емблематичният вокал на „Тангра“ Станислав Сланев - Стенли, заедно с Димитър Ковачев-Фънки и Стенли Лайв Бенд, от които очакваме да изпълнят обичани песни като „Оловният войник“, „Жулиета“ и „Бъди какъвто си“. Хубавата българска музика е гарантирана също с хитовете на Владимир Ампов – Графа, Мария Илиева и победителя от последния сезон на „Като две капки вода“ Стефан Илчев.

Празникът ще започне в 10:30 часа с водосвет за здраве в църквата „Свети Иван Рилски“ в Панагюрски колонии. Кръшните хора ще се вият заедно с именития фолклорен ансамбъл „Пирин“, който е носител на награда „Грами“ за участието си в албума на „Мистерия на българските гласове“. На сцената ще се изявят и местни самодейни състави, сред които панагюрският духов оркестър „Делчо Радивчев“, мажоретен състав „Елинор“ и представителен фолклорен състав „Тангра“. Кулинарният виртуоз Ути Бъчваров също ще спази традицията по случай Деня на миньора. Той ще приготви един тон курбан във впечатляващия си меден казан, който е произведен от ръчно изкована асарелска мед и е същият като онзи, в който се готви в Света гора.

Денят на миньора отново ще събере в Панагюрски колонии не само семействата на работещите в „Асарел-Медет“ и ветераните от компанията, но и хиляди жители и гости на общината. За улеснение са осигурени автобуси, които ще тръгват в 9 ч. от автогарата в Панагюрище, селата от общината и Стрелча. Връщането от село Панагюрски колонии ще бъде в 17 часа.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай