Стефан Кенов: Ще изравним стандарта в София и провинцията

Стефан Кенов: Ще изравним стандарта в София и провинцията | StandartNews.com

Стефан Кенов, главен секретар на "България без цензура", оглавява листата в Бургас

- Г-н Кенов, в каква кондиция са структурите на ББЦ? Вие сте главен секретар на партията - отрази ли се отцепването на ВМРО от коалицията?

- Структурите на "България без цензура" са в отлична кондиция. Готови сме за избори, защото, както всички знаем, преди няколко месеца на европейския вот се представихме с много добри резултати като формация, която се явява за пръв път на избори. Имаше корекции в структурите, но в крайна сметка към днешна дата работим на 100 процента за нов успех, този път за представителство в националния парламент. По отношение на ВМРО не искам да влизам в коментари. Те си взеха своето решение. Ние продължаваме да работим с нашите коалиционни партньори. Разширихме центристкия патриотичен съюз и смятам, че ще покажем доста по-добри резултати от европейските избори.

- Как се сработихте с колегите си от ЛИДЕР? На какъв принцип подредихте листите?

- С колегите от ЛИДЕР работим много добре от самото начало. Координираме отлично работата с областните предизборни щабове. Колегите работят заедно. Листите бяха подредени на регионален принцип. Не сме гледали партийната принадлежност, а по-скоро експертността на хората. По места се получиха добри отбори. Нашите колеги от "Гергьовден" имат водаческо място в 23-и изборен район, колегите от ЗНС са с водачи в Плевен, Враца и Ямбол. А колегите от ЛИДЕР водят листи в Стара Загора, Монтана, Русе, Силистра, Кюстендил, Търговище и в Смолян.

- Преработихте ли предизборните си ангажименти, след като новият съюз между ББЦ и ЛИДЕР стана факт? На какво акцентирате в програмата си?

- Съюзът между нас и ЛИДЕР увеличи експертизата на коалицията. Смятам, че управленската ни програма е най-реалистичната и най-прагматичната, защото не залита вляво или вдясно, а следва реалните потребности на обществото. За разлика от ГЕРБ ние няма да вдигаме данъци и да плашим народа с намаляване на доходите и увеличаване на безработицата, а предлагаме стимулиране на младите предприемачи, изравняване на разликите в стандарта на живот между София и останалите български региони и, разбира се, разкриването на нови работни места, които да върнат избягалите българи и да създадат устойчива икономика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай