Старт на зимния сезон у нас

В Пампорово откриха новия шестседалков лифт

Старт на зимния сезон у нас | StandartNews.com

Откриха зимния сезон в Пампорово и Боровец.

В Министерството на туризма очакват нов силен зимен сезон, а метеорологичните условия показват добри перспективи, заяви министър Зарица Динкова по време на откриването на ски сезона и новия шестседалков лифт в Пампорово.

"Съвременният туризъм изисква все повече иновации и модернизация. Те се случват и при нас, макар и по-бавно. С общи усилия - държава, местна власт и частни инвеститори, ще подобрим инфраструктурата, но не бива да забравяме, че в туризма най-ценни са хората. Те са тези, които създават отношението и духа на едно място", посочи министърът на туризма Динкова, цитирана от БНР.

"Оценявам изключително усилията, които полагат инвеститорите. Зимният сезон е тежък. Той става все по-конкурентен, все повече се разчита на иновации, инвестициите стават все по-скъпи, затова е изключително важно да се усеща подкрепата на държавата", каза още Динкова.

Тя отбеляза, че Пампорово е в сърцата на поколения, които са се качили за първи път на ски в курорта, а по-късно са довели своите деца и внуци.

Според нея 90 години са не просто респектиращ период от време, това са години, събрали прекрасните спомени на стотици хиляди българи и чужденци, докоснали се до тази забележителна природа.

Haчaлoтo на зимния сезон в Пампорово бе открит и с пycкaнeтo нa нoвия шecтceдaлкoв лифт Mалинa - вpъx Cнeжaнкa. Лeнтaтa бeше пpepязaнa oт миниcтъp Динкoвa и кмeтoвeтe нa oбщинитe Cмoлян и Чeпeлape, Hикoлaй Meлeмoв и Бopaн Xaджиeв. Зарица Динкова пожела на домакините на Пампорово в лицето на ресторантьори, хотелиери, кметове - един успешен и безпроблемен сезон, а на всички гости - незабравими емоции.

Въжената линия е с капацитет 3000 човека на час, което притежава най-модерната технология на задвижване, значително намаляваща шума, както и пътека за подреждане на пътниците с цел по-голяма запълняемост на седалките, даващи комфорт и бързина при качване на пътниците.

В курортен комплекс "Боровец" официално бе даден старт на зимния сезон. От курорта са готови за сезона, като основен приоритет в подготовката са пистите. Това каза пред журналисти в курорта Мария Шейнова, маркетинг мениджър "Бороспорт".

Тя каза, че са отворени пистите в ски център "Ситняково". "Основен наш приоритет е правеното на технически сняг и преди всеки сезон работим в тази посока да разширяваме системата за снежна инсталация“, посочи Шейнова. Тази година са добавени нови снежни оръдия – стационарни и мобилни.

Мария Шейнова съобщи, че по случай откриването на сезона децата до 13 години днес и утре ще могат да ползват дневната лифт карта на цена от един лев. По думите й картите, закупени днес, ще важат и през утрешния ден за всички посетители. Шейнова посочи, че повишението на цените на ски картите тази година е минимално в сравнение с инфлацията в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай