Софиянци напълниха "Витошка". Какво ще последва?/ФОТО/

Заведенията в центъра пълни с хора

Софиянци напълниха "Витошка". Какво ще последва?/ФОТО/ | StandartNews.com

Снимки: БГНЕС

Хубавото пролетно време изкара софиянци на улицата. В следобедните часове „Витошка” и градинките в центъра и паркът пред НДК бяха препълнени с хора, съобщи БГНЕС и пусна снимки. Ще доведе ли струването на хора до ново нарастване на случаите от коронавирус се питат всички. По последни данни на столичния оперативен щаб София вече е преминала прага от 500 заболели на 100 хил. души население.

В заведенията и ресторантите, които вече работят с нов вечерен час – 22.00 часа, клиенти също не липсват. Персоналът спазва стриктно задължението да ги обслужва със задължителните лични предпазни средства.

Преди дни кметът на София Йорданка Фандъкова информира, че ако повишаването на заболеваемостта продължи, следващите мерки ще са насочени към преустановяване на посещенията в големите търговски центрове и фитнес залите, каквото е предложението и на столичното РЗИ.

В последната седмица екипите на СДВР са проверили близо 300 търговски обекта. Над 1400 проверки са направени от екипите на Столичен инспекторат в търговските центрове, а инспекторите проверяват както за носене на маски, така и за струпване на по-голям брой посетители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай