Собственичка на война: Няма да затварям!

Собствениците на кафене в столицата са решили да се опълчат на заповедта

Собственичка на война: Няма да затварям! | StandartNews.com

Собствениците на кафене в столицата са решили да се опълчат на заповедта на здравния министър за локдаун от понеделник и да останат отворени, информира Нова тв.

В последните 5 години Мария Итова работи като готвач в различни заведения в София. Когато обявяват извънредно положение миналата година я съкращават, за да си потърси по-сигурна работа.

След като заведенията отново отварят, тя се връща на работа в кухнята, в която е работила последно. После идва втората вълна. Налага се да разчита със семейството си на помощите от държавата.

Сега, при обявеното ново затваряне, шефът на Мария решава да не се подчини на заповедта на здравните власти. „Ние не сме против мерките, а сме против разпределението на помощите. Платили сме си данъците. Не искам милостиня - инвестирала съм в тази държава, за да може в такъв момент да ни се помогне”, коментира управителят на заведението Росица Куцева.

За да не чакат помощи от държавата, в понеделник, когато всички заведения затварят, това ще работи.

Персонал в понеделник няма да има, за да не ги глобяват. Клиентите ще посреща управителката.

„На служителите няма да им дам да дойдат в понеделник, въпреки че искат да ме подкрепят. Аз ще съм тук и хората също ще са тук”, допълва тя.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай