Смразяващи разкрития за Начо. Двойник по име

Младежът отне живота на Ферарио Спасов

Смразяващи разкрития за Начо. Двойник по име | StandartNews.com

Нови, смразяващи разкрития за 24-годишния Начо Пантелеев, който със 150 км/ч се заби в колата на Ферарио Спасов, изнесе Trafficnews.bg. Любимият футболен треньор издъхна в петък вечерта след зловещата катастрофа край Велико Търново, причинена от Начо.

Младият мъж е от фамилия от Лясковец, известна с прякора Манджите. През 90-те се занимавали с производство на фалшив алкохол и от тогава прякорът им останал. Впоследствие Манджите се специализирали в джебчийски кражби, като работили предимно в Англия. Жените на целия род били на Острова, където упражнявали древния занаят, пише още Trafficnews.bg.

„Моя си е колата, даже вече я правят. Спокойно не се притеснявай, сега ще взема по-новата и пак ще ревете по улиците” пише мъжът, причинил трагедията.

Със странни мотиви, веднага след произшествието , той бе освободен от прокурора, поел разследването.

В социалните мрежи свидетели разказват, че той, но с друг автомобил, е помел знак до пощата в Лясковец и по чудо не е убил хора. В града фамилията на Манджите е позната – повечето от тях не работят нищо, но за сметка на това имат висок стандарт на живот. Живеят в големи луксозни къщи и карат скъпи автомобили.

Пантелеев  е обвиняем за извършване на престъпление по чл. 343 от Наказателния кодекс - причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС. Счита се, че 24-годишният мъж е загубил контрол над управлявания от него автомобил заради мократа настилка.

В същото време стана ясно, че полицията е нахлула посред нощ в дома на Пантелеев. Причината за това е негова снимка в социалните мрежи, на която позира с оръжие в ръка. Оказва се, че пистолетът не бил негов, съобщава "Нова телевизия".

Не са открити и наркотици, въпреки че е имало такъв сигнал. В града е настъпило объркване и около личността на Начо Пантелеев, тъй като се оказва, че има втори мъж със същото име, който също е от Лясковец и е роднина на обвиняемия за смъртта на Спасов. Другият Начо Пантелеев е братовчед на шофьора, причинил в катастрофата и също живее в Англия. 

По разпореждане на главния прокурор Борислав Сарафов разследването за катастрофата край с. Шереметя, е възложено на ловешката прокуратура. Досъдебното призводство е иззето от Окръжна прокуратура-Велико Търново. Ръководството и надзорът ще се извършват от Окръжна прокуратура-Ловеч.

Върховна касационна прокуратура започва проверка на работата на прокурора от Велико Търново Йордан Кожухаров, определил мярка за неотклонение „подписка“ на обвиняемия Начо Пантелеев, без да са отчетени степента на обществена опасност на престъплението и други данни за личността на обвиняемия.

Проверката ще обхване преписките и досъдебните производства, които прокурорът от Велико Търново е водил през последните три години. Днес следобед, прокуратурата отне и книжката на виновния водач.

Разбира се, няколко въпроса остават без отговор. Защо прокурорът е пуснал Пантелеев без да го задържи 72 часа и преди да изтече 24- часовото полицейско задържане? Защо не е отнета книжката на убиеца? И как 24- годишен младеж без официални доходи , си купува скъп мерцедес?

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Анели
преди 5 месеца

За такива мангали,смърт,в ада да гори.Адвоката същото да го сполети...Това е умишлено убийство,а не по непредпазливост.Кой знае адвоката колко хилки е гушнал за това...

Откажи