Слънцето ни се усмихва жарко. Накъде отиват дъждовете?

Температурите ще се повишат и максималните ще са между 30° и 35°, в София - около 30°

Слънцето ни се усмихва жарко. Накъде отиват дъждовете? | StandartNews.com

Времето днес ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в Източна България ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в източната половина от страната - умерен североизточен вятър. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са между 30° и 35°, в София - около 30°.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 25° , на 2000 метра - около 18°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще има купеста облачност и на отделни места по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е до умерен от север, след обяд ще отслабне и ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са 28-31°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В петък и събота времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, по-значителна над източните и планинските райони, възможни са изолирани краткотрайни валежи. В Западна България ще е почти тихо, в Източна ще духа слаб, след обяд по Черноморието умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 31° и 36°. В неделя североизточният вятър ще се усили, ще е до умерен, в източните райони до силен. Вероятността за валежи, придружени с гръмотевици на повече места в страната се повишава. Дневните температури слабо и временно ще се понижат. В началото на новата седмица ще бъде предимно слънчево, вероятността за валежи намалява. Ще остане ветровито. Около средата на седмицата вятърът ще отслабне, но отново се повишава вероятността за краткотрайни следобедни валежи на повече места в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай