След протестите! Спешно вадят мигрантите от "Овча купел"

Други лица ще бъдат изведени поетапно към други центрове

След протестите! Спешно вадят мигрантите от "Овча купел" | StandartNews.com

Още тази седмица 30 души от приемателния център в кв.„Овча купел“ в София ще бъдат изведени към центъра на Държавната агенция за бежанците в Баня, съобщи при изслушването си в парламента директорът на ведомството Мариана Тошева. Тя уточни, че в центъра в Баня в момента има 47 лица и свободен капацитет, предаде БТА.

ВИЖ ОЩЕ: Протест срещу нелегалните мигранти. "Овча купел" на нокти

Други лица ще бъдат изведени поетапно към други центрове, така че да остане само т.нар. ниско тяло в „Овча купел“, където е и зоната за сигурност. Тошева уточни, че центърът в “Овча купел“ е най-старият и е изключително амортизиран, затова от агенцията правели всичко възможно да затворят „голямото тяло“, тъй като в момента има възможност за пренасочване на хора.

Тя и министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов отговарят на въпроси във връзка с инцидентите с мигранти от последните дни по искане на „Възраждане“ и „БСП за България“.

Директорът на агенцията посочи, че има и недофинансиране на ведомството. „Ние сме недофинансирани, по бюджетна прогноза за тази година бяхме поискали 22,5 млн. лв , одобреният бюджет за агенцията  е 11,700 млн. лв., от които малко над 7 млн.лв са за възнаграждения на персонала т.е. с останалата част от средствата се оперира“, обясни Мариана Тошева.

Тя призна, че миналата година са изпитвали огромни затруднения, особено при увеличен брой търсещи закрила след юни-юли. В Харманли бяхме паднали до 36 служители на близо 1600 настанени, посочи Тошева.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
Асен
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи
Дедо
преди 1 месец

Е като ги изкарат от София къде ще ги пратят. В провинцията където колкото и да протестират хората няма кой да ги чуе. Там няма телевизия. Важното е в София да е спокойно.

Откажи
Читател
преди 1 месец

Не местене от едно на друго място, а просто ги качете на самолет параход каквото и да е и ги пратете на майната си. Тия изроди нямат място в България, хората са настръхнали защото това са само мъже годни да работят или да се борят в собствената си държава, а не да преплитат улиците в София и да ги рантути народа.

Откажи
Гост
преди 1 месец

48 Съвсем открито и необезпокоявани от никого известни наши юристи и нотариуси изповядват сделки за покупко продажба на имоти от наследници на починалите родители в малки градове и села. Купувачите са едни и същи хора с мюсюлманско вероизповедание и имат закупени по 15-20 къщи . Те пътуват в арабски държави, получават средства за да купуват имотите на високи суми, а после ги отстъпват на мигранти , добили уж български паспорти. Селищата се превземат от чуждо населението българите бягат от там. Това редно ли е?

Откажи
Анонимен
преди 1 месец

Като идват от Европата без досиета, с каквито преди задължително ги приемаха , знае ли се кой кой е? Защо не ни върнат образованите хора а връщат утайката? Балканите пак ще бъдат погребите на Европа. Историята се повтаря, уви...

Откажи