Неделя,

Скочилото от втория етаж дете: Аз съм Спайдърмен!

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Малчуганът, който падна от втория етаж на детска градина в Пловдив, е със счупена подбедрица на единия крак и счупени пръсти на другия. Прекарал е нощта в болница. Той е без опасност за живота и без вътрешни травми.

Инцидентът е станал от прозореца на втория етаж. По разказ на персонала, детето е отворило прозореца и е полетяло. Според тях всичко е станало за секунди.

„Детето ми каза, че е Спайдърмен. Обясних му, че това е невъзможно. Видяхме, че детето е добре, счупени са му крачетата. Трябва да се вземат мерки, моята дъщеря мислеше, че е фея. Но трябва да се вземат мерки ”, обясни кметът на града Здравко Димитров, който е разговарял с детето и родителите.

Той е на мнение, че слагането на решетки няма да е добро решение за децата. Психолози влизат в детската градина. Те ще работят с родителите, персонала и децата.

„Този разговор трябва да бъде системен. Важни са две неща – колко време имаме да говорим с децата и да наблюдаваме знаците, които те ни дават. Другото важно е диалогът между персонала и родителите. Те имат наблюдение как реагира на детето. Ситуацията е била изненадваща – нямало е конфликт, нямало е конкретна причина, която да провокира това поведение”, обясни психологът Ренета Бонева.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички