Ски сезонът тръгва. Големите изненади

Очаква се ръст на цените до 10 на сто

Ски сезонът тръгва. Големите изненади | StandartNews.com

Ски сезонът в най-големите български курорти ще бъде открит днес и утре. Очаква се ръст на цените до 10 на сто.

В Пампорово и Боровец сезонът стартира официално в петък, 15 декември, а ден по-късно е официално откриване в най-популярната дестинация за любителите на зимни спортове - Банско.

ВИЖ ОЩЕ: Мариян Беляков: Откриваме сезона в Пампорово с лифт карта за 5 лева

Натрупаната в последните дни снежна покривка и допълнително произведения изкуствен сняг дават възможност ски зона Пампорово да отвори на 15 декември (петък), като цената на лифт картата за всички възрасти ще бъде на символичната цена от 5 лева. Ски сезонът ще бъде открит с водосвет от министъра на туризма Зарица Динкова в 15:00 часа на долна станция на новия шестседалков лифт на ски център Малина.

ВИЖ ОЩЕ: Ски за 20 лв. за ден по малките писти

Прогнозата за понижаване на температурите в следващите дни предвещава поетапно отваряне на цялата ски зоната за Коледа.

От 16 декември в сила влизат редовните цени на ски услугите за зимен сезон 2023/2024 с цена на дневна лифт карта за ски зона Пампорово 90 лева за възрастен, 72 лева за младеж до 17 години и 54 лева за дете до 11 години. Работи се усилено и по подготовката на ски зона Мечи чал, която ще отвори на 22 декември.

Цената на дневната лифт картата за ски зона Мечи чал ще бъде 65 лева за възрастен, 52 лева за младеж и 39 лева за дете до 11 години. Сезонните карти са на цени 1600/1300/1000 лева в различните възрастови групи. Всички закупили лифт карта за ски зона Пампорово ще могат да ползват като бонус ски зоната на Чепеларе, когато последната е отворена, както и ски бусовете между двете зони, сутрин и следобед.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай