Ски за 20 лв. за ден по малките писти

У нас има и по-малко известни места, на които може да се кара с удоволствие

Ски за 20 лв. за ден по малките писти | StandartNews.com

У нас има и по-малко известни места, на които може да се карат ски с удоволствие. Ето къде картата е 20 лева


Осогово
На 20 км от Кюстендил са пистите за ски и сноуборд в Осоговската планина. Дължина на ски писта "Осогово" е над 900 метра и е с ширина 45 метра. Средният наклон е 22%, при денивелация 204 метра. Влекът е тип "котва" и е с капацитет 720 човека на час. Скоростта му на движение е 3,6 метра в секунда. Долната станция на ски влека е на 1634 метра н.в., а горната е на 1838. Ски писта "Осогово" е с висока степен на трудност и е подходяща за напреднали скиори. За любителите на силните усещания ски пистата е осветена за нощно каране. В съседство се намира "шейнарската писта", дълга 1300 метра, но с по-малък наклон.

Картала
Официалното начало на зимен сезон 2023/ 2024 година в Ски парк "Картала" в Рила, на 27 км от Благоевград, ще бъде поставено  на 16 декември, а двупосочният билет за лифта ще струва 5 лева. Ски пистата за алпийски дисциплини е с дължина 2200 метра, за нея може да се ползва и отделен ски влек тип "паничка". 

"Горското" и "Завоя"
"Горското" разполага с три писти, както за начинаещи, така и за напреднали. Намира се в местността Узана, край Габрово, част от природен парк "Българка". На пистата работят и лицензирани ски учители. На "Горското" предлагат и нощно каране, като цената за влек (за двете писти) е 20 лв.

Ски писта "Завоя" е с дължина 1,1 километра. Разположена е на северен склон в Габровския Балкан северен склон. Предлага великолепни гледки към Предбалкана.

Край Габрово може да посетите и Rainbow Hill Uzana Park. Това е първият снежен парк с въжен влек в Източна Европа. Дължината на пистата е 500 метра и на нея работят два влека. Паркът ще работи 7 дни в седмицата, предвидено е в три от тях да има и нощно каране. Цената за дневна карта е 20 лева.

Картола
Пистите са в местност Картола край смолянското село Момчиловци. Дневната карта за възрастни е 20 лв. 

Семково
Курортен комплекс "Семково" се намира на 18 км от Белица, обл. Благоевград, в полите на Южна Рила (около 1600 м н.в.) 

Язовир Батак
Цигов чарк е на 900 - 1100 м. надморска височина. Ски пистата в летовище "Свети Константин" е с дължина от 1500 метра, а денивелацията е около 100 м. Подходяща е за начинаещи и средно напреднали скиори.

Добринище
Ски писта Добринище е с дължина 5 км и денивелация от 826 м. Трасето е с различна степен на трудност.
 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай