Шокиращо! 1,5 млн. заплата. За кого у нас е?

Невероятни суми в публичните имуществени декларации

Шокиращо! 1,5 млн. заплата. За кого у нас е? | StandartNews.com

1,5 милиона лева годишна заплата. Шокиращата сума излезе от декларацията на здравен шеф.

От две години публичният регистър на КПКОНПИ, съдържа и имуществените декларации на управителите и изпълнителните директори на болници, които се финансират от бюджета на здравната каса и/или от държавния или общинските бюджети. Те разкриха невероятни противоречия в заплащането на шефовете на частните и държавните болници.

Абсолютен рекордьор е директор на частна болница, декларирал 1 515 032 лв. годишна основа от трудови доходи за заеманата длъжност за 2020 г.. Това е изпълнителният директор на частната кардиологична болница СБАЛК "Медика Кор" в Русе Кирил Панайотов. Разделено на 12 месеца, излиза, че Панайотов се е разписвал за над 126 000 лв. средно на месец.

За сравнение, шефовете на болници, които бяха на първа линия в битката с коронавируса, вземат доста по-скромни заплати.

Шефът на ВМА Венцислав Мутафчийски е получил за 2020 година 107 339 лв. Уволненият шеф на "Пирогов" Асен Балтов е взел 91 873 лв. Изпълнителният директор на Окръжна болница в София ("Св. Анна") Славчо Близнаков е бил с годишна заплата от 70 786 лв.

Директорът на най-голямата болница в страната – "Св. Георги" в Пловдив, проф. Карен Джамбазов е получил 74 666 лв. годишна заплата, а ръководителят на "Св. Иван Рилски" в София Антон Петков – 80 485 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай