Шокиращи подробности за блокадата на "Марица"

Протестиращите провокираха полицията, обяви МВР

Шокиращи подробности за блокадата на "Марица" | StandartNews.com
  • Протестиращите провокираха полицията, обяви МВР

Шокиращи подробности от вчерашната блокада на магистрала „Марица”, извършена начело с представителя на Отровното трио адвокат Хаджигенов, изнесе на извънреден брифинг полицията в Хасково. Полицаите били заплашвани с думите: Ще се върнем за вас”, и били провокирани към насилие.

Полицейски служители бяха грубо провокирани да използват физическа сила и помощни средства спрямо хората, които бяха там. Благодарение на професионалното поведение на колегите, такава не беше използвана, каза старши комисар Ангел Цанков Ганчев, шеф на полицията в Хасково и уточни, че лично е бил свидетел на провокациите.

Около 40 лица са затворили магистралата, В охраната на мероприятието са били насочени около 70 полицейски служители, които регулирали движението. По време на мероприятието беше застрашена сигурността на движението и на гражданите. Граждани са недоволни, че са ограничени правата им на придвижване, каза Ганчев. Имало е напрежение между протестиращи и пътуващи, но ситуацията била овладяна.

Поне 3 закона нарушили протестърите. "Беше нарушен законът за митингите и манифестациите, Закона за движение по пътищата - няколко члена, Закона за МВР, съобщи ст. комисар Ганчев. "Трафикът беше пуснат. Колегите бяха приканвани да арестуват граждани. Полицаите бяха и заплашвани, че граждани "ще се върнат за тях"", каза Ганчев. От полицията казаха, че има видеа, на които се вижда как протестиращите заплашват полицаите и ги приканват да ги арестуват.

"Искам да призова гражданите да изразяват мнението си, но да знаят, че освен права, имат и задължения и трябва да спазват закона. Искам да обясня кои норми са нарушени", заяви Ганчев. По думите му няма арестувани граждани, но всички нарушили закона ще бъдат санкционирани, а за случая ще се докладва на прокуратурата. Ганчев каза, че са взети всички мерки, за да не се стигне до затваряне и днес на автомагистрала "Марица".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай