Сериал събира Бербо и Ламбо

Готвят голяма изненада в "Под прикритие"

Сериал събира Бербо и Ламбо | StandartNews.com

Димитър Митовски е един от "виновниците" за небивалия успех на българските сериали. След като върна киното в играта с "Мисия Лондон", с колегите му от "Камера" вдигнаха летвата и в телевизиите - "Стъклен дом", "Революция Z", "Под прикритие". Какво ще гледаме догодина, кога е спрял да вярва в Дядо Мраз и добре ли са платени актьорите у нас, попита го "Стандарт".

- Г-н Митовски, къде ще спрете вие дистанционното на Нова година?
- Ще ви изненадам ли, като ви кажа, че на Нова година обикновено не гледам телевизия...

- Превръщате се във "властелин" на сериалите, заедно с колегите ви от "Камера", какво ново ще има според вас догодина в телевизиите?
- Засега телевизионните сериали се развиват много добре в България. Всички знаем, че сериалите са винаги на мода и стига да има нови лица, интересни истории и добър екип, никога няма да омръзнат на зрителите. При всички случаи, догодина ще има една семейна драма с елементи на мистерия по bTV - "Фамилията".

- Ще работите ли за други медии, освен bTV и БНТ2
- Много бих искал да работя с BBC, в момента подготвям проекти, които да излязат в чужбина, също така замисляме и общ проект с HBO, но това са проекти, които ще бъдат реализирани след 2013 г.

- Какво ще видим във "Фамилията" - фабула, актьори, кога ще започне, колко серии ще бъде?

- Догодина в ефира на телевизиите ще има три сериала, продуцирани от "Камера"- "Под прикритие", "Революция Z" и "Фамилията".
"Фамилията" е семейна драма. Сезонът ще бъде от 12 епизода и ще стартира през пролетта. Това мога да издам на този етап.

- В кой сериал ще видим Бербатов?
- Най-вероятно във "Фамилията".

- Той става ли за кино? Каква роля би изиграл във ваш филм?
- Водили сме разговори, но засега нищо по-конкретно, разбира се, неговата роля няма да бъде главна, а най-вероятно ще се появи като гост звезда. Бербатов със сигурност би трябвало да става за кино, като виждам как импровизира на терена с топката, така би трябвало да интерпретира и ролята си в киното.

- Така, както започнахте с "Под прикритие", във всеки епизод пада по някой убит, ще останат ли герои до края?
- Ако не останат, ще внасяме от чужбина!

- Не се ли притеснявахте от СЕМ, има доста брутални моменти, други, в които се показва как се смърка кокаин? Според някои критици това е демоде на Запад...
- Кое е демоде и кое - не, го определят големите филми. Скоро гледах последния филм на Оливър Стоун - "Диваци", където секса, наркотиците и насилието бяха доста нива над това, което показваме в "Под прикритие" - това означава ли, че Оливър Стоун е демоде?!Аз не мисля така!

- Ще има ли четвърти сезон?
- Разбира се. И ще има много неочакван сюжет.

- След "Стъклен дом" намерихте работа на доста от актьорите в "Революция Z", ще включите ли лица от "Под прикритие" във "Фамилията" или друг ваш проект?
- Не би трябвало актьори от един сериал да играят паралелно и в друг. Това се случи с "Революция Z", поради причината, че "Стъклен дом" беше приключил и най-естественото беше да прехвърлим подходящите актьори в следващия ни сериал, това е световна практика. В никакъв случай не е добре един актьор да върви паралелно в два сериала. Това не е добре нито за актьора, нито за публиката, нито и за самия продуцент.

- Не е ли време да се появите в някоя сцена в стил Тарантино в някой от филмите?
- Не ми е приоритет да си търся роля и досега не съм попадал на подходяща за мен, но защо пък не.

- На какъв етап е "Черната кутия"?
- В момента работим по сценария и по финансирането, ще бъда много щастлив, ако можем да го заснемем догодина.

- Какво ще ви вълнува повече догодина - киното или телевизията?
- Никога не съм давал приоритет, нито на киното, нито на телевизията, винаги съм работил и в двете посоки едновременно. Най-важното е да има добри и интересни идеи, които да се превърнат в добри и интересни проекти и тогава няма никакво значение дали ще бъдат реализирани в киното или телевизията.

- Понеже сме посред празници - между Коледа и Нова година, вие как разбрахте, че няма Дядо Мраз?
- Разбрах, че има Дядо Коледа и си казах - "Е, няма как да има и Дядо Мраз"!

- Разкажете някоя история, която да прилича на чудо, на Божи пръст, във вашия живот?
- Имах дилема дали да кандидатствам в Художествената академия или НАТФИЗ и съответно да се занимавам или само с рисуване или с режисура. Хвърлих ези-тура и се падна, че трябва да стана режисьор.

- Краят на света не дойде, но ако вие като режисьор трябва да направите последен кадър на света някой ден, какво ще покажете?
- Смятам, че Ларс фон Триер го показа чудесно в последния си филм "Меланхолия", така че той малко ме изпревари.

- Заплащането на актьорите приемливо ли е у нас?
- Съвсем приемливо на базата на бюджетите, с които работим в България, дори бих казал, че някои актьори у нас взимат по-добри хонорари от техни чуждестранни колеги.

- Бяхте се ядосали на Националния филмов център (НФЦ) и сформирахте сдружение на режисьори, какво стана с него, ще променяте ли системата?
- Никога не съм се ядосвал на НФЦ, ние не сме съгласни със системата. Да, ще се борим да променим системата, но всички знаем, че това е един дълъг и тежък процес. Надявам се стъпка по стъпка нещата да започнат да се случват. Наблюдават се положителни тенденции в тази посока, има диалог между всички страни. Смятам и че министър Вежди Рашидов подкрепя идеите на новото българско кинопоколение, така че не виждам проблеми, нещата да започнат да се случват по най-добрия начин.

- В "Камера" сте трима вождове, как пазите мира по между си?
- Ние просто сме добрият, лошият и грозният и всеки отговаря за своето направление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай