Семейство дари кувьоз на болница за рождения ден на сина си

Синът ни е роден тук преди 20 години. Беше в кувьоз. Знаем колко е важно лекарите да имат добра апаратура и ще се радваме, ако нашето дарение помогне на много недоносени бебета да се приберат вкъщи при родителите си“, разказа майката Гергана Господинова

Семейство дари кувьоз на болница  за рождения ден на сина си | StandartNews.com

Бургаското семейство Гергана и Николай Господинови отбелязаха 20-ия рождения ден на своя син по необичаен начин. Те подариха днес на отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас нов кувьоз от висок клас, снабден с допълнително оборудване - сензори за температура и влажност и теглилка.
„Синът ни е роден тук преди 20 години. Беше в кувьоз. Знаем колко е важно лекарите да имат добра апаратура и ще се радваме, ако нашето дарение помогне на много недоносени бебета да се приберат вкъщи при родителите си“, разказа в ефира на Радио Бургас Гергана Господинова. Семейството посети отделението с малката си дъщеря Мария, която същоо е родена тук Рожденикът Николай е студент в Англия.
 "Благодарение на дарители като Вас, нашето отделение е оборудвано с модерна и качествена техника. В последните 3 години това е четвъртият кувьоз, който получаваме от дарители. Нашите деца наистина имат нужда от висококачествени грижи и прецизна апаратура, за да могат да оцелеят и да се развиват без риск от увреждания. Радвам се, че все повече хора стават дарители на отделението и ни помагат“, благодари началникът на неонатологията д-р Стилияна Томова.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай