Седми ден: Блокадите продължават, нови искания

Блокадата от АМ "Струма" беше вдигната, но блокирана остава автомагистрала "Тракия"

Седми ден: Блокадите продължават, нови искания | StandartNews.com

Въпреки приетото от парламента споразумение от 7 точки с конкретни срокове, част от блокадите по пътищата, организирани от миньори и енергетици остават. Седми ден на „Тракия” има протест.

Блокадата от АМ "Струма" беше вдигната, но блокирана остава автомагистрала "Тракия", в района на 208 километър, детелината в посока Стара Загора и в посока Хасково, както и Проходът на Републиката.

Сега миньорите обявиха, че решението на парламента не дава гаранции за изпълнението на седемте точки и поискаха изтегляне на териториалните планове за справедлив преход от Брюксел и записването в тях на постигнатите ангажименти.

Изтеглянето на плановете е невъзможно, обясни Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната” по бТВ. Парламентът направи това, което една държава може и е длъжна да направи, заяви той.

На 4 октомври Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) излезе с официална позиция във връзка с подписаното споразумение.

Според КНСБ конфедерацията е въвлечена в партийни битки преди местния вот в края на този месец.

„Употребата за политически цели на организациите на независимите представители на работниците в България е недопустима. Още по-недопустимо е използването за политически интереси на справедливия гняв на хилядите миньори и енергетици“, посочват от КНСБ в разпространената от пресцентъра на синдиката позиция.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай