За майстори и каръци: Риболовен фест под Дяволския мост

Награди ще има и за най-малка, и за най-голяма риба

За майстори и каръци: Риболовен фест под Дяволския мост | StandartNews.com

Остават три дни до крайния срок за записване за поредното издание на Риболовния фест под Дяволския мост. Заявки за участие се подават в отдел „Образование, спорт и култура“ към община Ардино или на телефон: 0886 441 092.24, съобщава rodopi.com.

Крайният срок за записване е 16 юни. Състезанието се радва на голям интерес и до момента официално са записани около 50 участници – мъже, жени, юноши и деца. Задължителното условие за участниците е да притежават риболовен билет.

Станалият вече традиционен Риболовен фест ще се състои на 17 юни под патронажа на кмета на община Ардино Изет Шабан. И тази година фестивалът включва състезание по улов на речна риба, туристически поход от град Ардино до Дяволския мост и музикална програма.

Надпреварата ще започне в 9 часа и ще продължи до 12. Рибарите ще бъдат разпределени в три възрастови групи – деца и юноши до 14 години, мъже и жени. За най-добрите въдичари от региона и страната, община Ардино е осигурила специални награди. Предвидени са призове за рибарите, уловили най-малка и най-голяма риба, както и за „карък“ на състезанието.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай