Росен Йорданов разкри какво стои зад зловещото убийство на Пейо

Психиатър описа природата на двете жени убийци

Росен Йорданов разкри какво стои зад зловещото убийство на Пейо | StandartNews.com

Защо се избиваме? Потокът от новини за брутални престъпления отново поражда въпроса какво се случва в обществото ни и какво провокира хората да стигат до жестокости. В "Денят започва с Георги Любенов" темата коментираха психиатърът д-р Любомир Канов и криминалният психолог Росен Йорданов.

"Девалвацията в човешкия живот винаги е съществувала, но винаги има "епидемична обстановка", едно насищане с престъпления", посочи Йорданов. По думите му един от факторите за нарастване на престъпността са празниците, защото тогава се обострят фамилните отношения.

Убийството и агресията са част от човешката природа, коментира д-р Канов и подчерта, че докато разглеждаме всеки отделен случай, губим общата картина доколко е позволена тази агресия и доколко е санкционирана от закона и обществото.

"Смущаващо е, че тези убийства са направени с безпримерна жестокост - това не е просто тривиално, някой просто да е застрелян. Този човек в тази кола (Пейо Пеев - б.р.) е изживял предсмъртна агония. Тези жени и техните освирепели лица - това е кошмарът, който би трябвало да заседне в съзнанието на хората и те да знаят, че в убийството има нещо чудовищно".

Всеки от нас е потенциален убиец, но това, което ни възпира е моралът, с който сме възпитани още от деца в семействата си, каза още психиатърът.

Несправянето с определен тип ключова дейност в живота - отглеждането на дете или формирането на семейство, се движи поколения напред, коментира Росен Йорданов.

"Ако вземем примера с двете жени... В случая тъщата - майката на майката майчинства и над детето, и над внучето си. Това не се среща в природата, а означава някакъв опит цял живот да решаваш проблемите на своето лично майчинство", каза той.

В практиката си психологът е срещал много интелигентни хора, попадали в подобна ситуация. По думите му повърхността на всяко убийство стои прагматичен мотив, но обикновено има много повече фактори - когато става дума за пари, често са намесени и лични взаимоотношения.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
pink
преди 3 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи