Рокади в БНТ - нов програмен директор

Маргарита Александрова ще заеме поста

Рокади в БНТ - нов програмен директор | StandartNews.com

Българската национална телевизия има нов програмен директор, който ще отговаря за цялостното програмиране и развитие на програмите на обществената медия.

Позицията бе свободна повече от две години, а съдържанието до момента се координираше от програмните директори на отделните канали. Маргарита Александрова се присъединява към досегашния екип и вече работи активно с останалите дирекции, отговорни за изготвянето на основните програмни схеми на медията.

Нейната дейност ще обхване развитието на четирите телевизионни канала (БНТ 1, БНТ 2, БНТ 3 и БНТ 4), продължаване на стратегията за дигитална трансформация за предоставяне на онлайн съдържание и пряко ще отговаря за процесите по договаряне, планиране и продуциране на нови формати за всички канали на БНТ., соъбщават от медията.

Професионалната ѝ кариера е изключително богата и свързана с телевизионния пазар, като през последните години заема същата позиция в една от водещите търговски телевизии на българския медиен пазар

Българската национална телевизия ще затвърди водещата си роля в създаването на информационно и образователно съдържание, доставяйки го  в среда и време, максимално подходящи за всеки зрител. 

Ще продължим и позитивната тенденция в разширяването на зрителската аудитория на БНТ като разработим нови проекти и слотове в областта на забавно–познавателния жанр.

Целта ни е създаването на висококачествено телевизионно и видео съдържание, което отговаря на потребностите на българските зрители“, каза Александрова.

Пийпълметричните постижения на предавания от постоянната програмна схема наБНТ 1 показват ръст от 26.3 % в средния рейтинг за актуалния, спрямо минал ТВ сезон (данни: ГАРБ за слота 06:00-23:30, възраст 4+).

През 2020 година бяха изцяло обновени сайтовете bnt.bg и bntnews.bg, а мобилното приложение BNT News за кратко време се превърна в едно от най-теглените в категория Новини

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай