Световният орден на тамплиерите с важно събитие в София

Великият магистрален съвет на OSMTH в София е първият присъствен след ковид пандемията

Световният орден на тамплиерите с важно събитие в София | StandartNews.com

Тържествена частна церемония ознаменува приключването на Великия магистрален съвет на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим (OSMTH). Той се състоя от 21 до 24 септември в София, като домакин на събитието беше Велик Приорат България – най-големият в Европа и втори по численост в света след САЩ. Великият магистрален съвет на OSMTH в София е първият присъствен след световната пандемия от COVID-19.

Основното беше след 3 години прекъсване да се съберем заедно и да можем да извършим много дейности, за да може орденът да изпълнява основните си цели –  помощ към християнството, търсене на възможности за осигуряване на по-добър живот на хората. Това заяви Великият Приор на Велик Приорат България генерал-майор (о.р.) акад. Румен Ралчев на пресконференция днес.

Великият майстор на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим Дейвид Епълби отбеляза, че въпреки паузата заради пандемията е окуражен. Въпреки трудностите, успяхме да съберем повече от 700 хил. долара помощи за християните в риск, за бежанците от Украйна, за жертвите на природни бедствия, каза той.

По време на четиридневния съвет е била представена и книгата на акад. Румен Ралчев и акад. Кольо Рамчев - „Конвергенция между Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим и обществото”. Това е работно пособие за работа на тамплиерите с обществото, заяви Великият Приор на организацията у нас. Той обясни, че книгата е вдъхновена от каталонския рицар, теолог и философ Рамон Лул, който е написал своята книга за възхвала на рицарството преди близо 800 години. Той е квалифицирал 7-те рицарски добродетели – вяра, надежда, преданост, храброст и т.н., обясни акад. Ралчев. По думите му идеята е книгата да се превърне в пътна карта за тамплиерите по целия свят, като тя ще бъде преведена и на английски език.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай