Революция. Какво прави цената на бензина с колите у нас

Интересен коментар на Юлияна Дончева

Революция. Какво прави цената на бензина с колите у нас | StandartNews.com

"Ръстът в закупуването на електромобилите се дължи най-вече на растящите цени на горивата в момента". Това заяви в ефира на "Нова телевизия" бизнесдамата и тв-водещ Юлиана Дончева.

"Това е така, защото едни стряскащи стойности от 4-5 лева в бъдеще да се плаща за литър действително кара хората към размисъл да сменят своя автомобил. Но тук освен икономическите ползи, които са на страната на електромобилите, в България внимателно трябва да преценим с какви темпове да нараства процентът на хората, които имат електромобили.

Защото ако изключим София, в страната зарядните станции са малко. Сегашните модели, ако изключим най-скъпите модели, пробегът им е между 200 и 300 километра, което означава, че извън София е рисково зареждането. Трябва да се предвиди и какво се случва с обслужването. Макар и те да са само на батерии, анализът показва, че на третата-четвъртата година се иска някакъв сервиз и дали в нашите автосервизи има преквалифицирани служители, които да могат да се справят с един или друг проблем на тези коли", коментира тя 

"В Австрия стимулират много сериозно закупуването на електромобили. Няма ДДС и държавата дава 3000 евро, ако цената е до 60 000 евро", поясни още Дончева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай