Ремонтират болниците в Стара Загора и Габрово за 11 млн. лв.

Ремонтират болниците в Стара Загора и Габрово за 11 млн. лв. | StandartNews.com

София. Болниците в Стара Загора и Габрово ще бъдат ремонтирани и модернизирани. Проектите са на обща стойност 11 млн. лв. и са финансирани от Европейския съюз.

Министърът на здравеопазването Таня Андреева, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие" Снежина Славчева подписаха два договора за модернизация и технологично оборудване на двете многопрофилни болници, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Проектите, които са на обща стойност 11 млн. лева, ще бъдат финансирани по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие с договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

„Средствата ще бъдат използвани за строително-ремонти дейности, както и за осигуряване на апаратура за двете лечебни заведения. За постигане на най-високи стандарти за диагностика на онкологични заболявания ще бъдат закупени компютърен томограф, ендоскопска апаратура, анестезиологичен апарат, апаратура за магнитно-резонансна образна диагностика и други", заяви Таня Андреева.

Очакваният ефект от обновяването е да се подобри диагностиката и лечението на българските граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай