Разграден двор! Ето как влиза бус с мигранти у нас ВИДЕО

От "Гранична полиция" потвърдиха пред Нова телевизия автентичността на видеото

Разграден двор! Ето как влиза бус с мигранти у нас ВИДЕО | StandartNews.com

Видеозапис, който показва как микробус с нелегални мигранти преминава през разрязаната ограда на българо-турската граница, разбуни духовете в социалните мрежи.

На кадрите се вижда как каналджиите прекарват буса с ямболска регистрация, пълен с бежанци, през изрязан отвор в защитното съоръжение. За да успее да влезе превозното средство, трафикантите са сложили одеала, които да предпазят гумите от спукване. 

"Така се преминава българо-турската граница! Директно с вана! И оградата ни за нищо не става и граничните ни същите!", пише възмутен Марко Зъкърбъргов, който е публикувал видеото във Фейсбук, пише dir.bg.

От "Гранична полиция" потвърдиха пред Нова телевизия автентичността на видеото и заявиха, че случаят е от 25 юни и е образувано досъдебно производство. Бусът е преминал границата на около 2 километра от село Лесово. 

В този период директор на “Гранична полиция” бе Деян Моллов, който при идването на служебния кабинет беше понижен до зам.- директор, а след катастрофата в Бургас, при която загинаха двамата полицаи, бе освободен от поста.

Заради засиления мигрантски натиск бе въведено частично бедствено положение в части от областите Ямбол, Хасково и Бургас. Целта е да се избегнат процедури, за да може спешно да започне ремонтът по горските пътища, някои от тях са трудно проходими и разрушени. Вътрешният министър Иван Демерджиев пък съобщи след проверка на ГКПП "Малко Търново", че има събрани доказателства за служители на МВР, замесени в трафика на мигранти. Той изтъкна, че предстоят рокади, свързани с преместване на служители, за да се осигури по-добра защита на границата. 

https://www.facebook.com/1262929000/videos/497269995242787/

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай