Рашидов попари властта, призивът

България е страдала винаги, когато ни помогне някой отвън, заяви бившият министър на културата

Рашидов попари властта, призивът | StandartNews.com

Недоволство сред актьорската гилдия - настояват за по-високи заплати и предупреждават за протести.

"Театрите, читалищата и музеите са държавни институции. Естествено е държавата да се грижи за своите институции. Актьорите са част от творческата гилдия и съвсем нормално е, че хората, които получават 900 лв., не го заслужават. Не става без творците и посланията им. Нормално е те да живеят като нормалните хора", заяви бившият министър на културата Вежди Рашидов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му едно правилно разпределение на бюджета би подредило нещата по правилен начин. Парите обаче не се харчат правилно. 

"20 млн. има във фонд "Култура", по мое време имаше по-малко. В момента има един малък проблем - неправомерното разпределение на парите по проекти", допълни бившият министър на културата.

"Протестът на хората, които създават духовния продукт, е много лош. Те рядко го правят, но когато го направят, се запомня, защото ти нарушаваш достойнството на човека на изкуството. Нека да не се забавляват с протеста на творците", посочи Вежди Рашидов пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че министърът на културата е добро момче. 

"В Министерството обаче се иска по-лош човек. Това момче се държи деликатно, но само се държи. Цялото правителство трябва навреме да си отиде, достатъчно поразии направиха на българския народ. Нищо не става. Гаф след гаф и все за сметка на българина", изтъкна Рашидов. 

И заключи, че България е страдала винаги, когато ни помогне някой отвън.

"Хората, които слугуват на чужди интереси, нямат място в България. За да бъдеш държавник, трябва да си подготвен. За една година не се направи нищо", каза бившият министър на културата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай