Работещите в този сектор са в стачна готовност

Очакват по-високи заплати

Работещите в този сектор са в стачна готовност | StandartNews.com

Ще се вземе ли решение за заплатите на работещите в ИА „Автомобилна администрация“?

Очаква се от март месец, със задна дата от 1 януари 2024 година, да бъдат повишени заплатите на работещите в Изпълнителната агенция Автомобилна администрация. Това каза пред БНР Александър Иванов от Фирмената синдикална организация  към Националния железничарски синдикат "Подкрепа".

В момента инспекторите, които са с контролни функции, получават около 950 - 960 лева, а най-високата заплата е 1680, каза още той. Очаква се също да бъдат преразгледани заплатите на всички агенции към министерствата, допълни Иванов.

С контролни функции в Агенция "Автомобилна администрация" са около 102 -105 служители, като бройката варира, поради голямото текучество.

От синдикат "Подкрепа" заявиха, че са в стачна готовност и са уведомили по Закона за уреждане на колективните трудови спорове ръководството на агенцията, като вече има изтекъл 7-дневен срок и е възможно във всеки един момент да обявим стачка -  безсрочна и ефективна, каза още Александър Иванов.

Припомняме, че през декември миналата година от ДАИ стачкуваха за изравняване на заплатите като с приоритет да бъдат изравнени възнагражденията за еднакъв труд, получаващите под 1000 лв. месечно.

Работещите в Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" имат право да протестират под формата на изпълняване на намален обем от работа, а не изцяло да преустановяват дейност и работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Aress
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи