Пуснаха козунак за софийските милионери

Цената му е шокираща

Пуснаха козунак за софийските милионери | StandartNews.com

В София пуснаха козунак за милионери. 

Италиански сладък хляб тип "Коломба" (Гълъбица), наричан така заради формата си, е най-скъпият в София в навечерието на Великден. Цената му е 175 лева, съобщава "19 минути".

Деликатесът е със захаросан портокал, а като аргументация са шокиращо високата му цена вносиелите посочват, че все пак тежи 2 кг.

Продава се в магазина за луксозни храни "Пти Кюше" на ул. "Оборище" и ул. "Васил Априлов".

Козунак за милионери - www.PlovdivMedia.bg

Оригинален италиански козунак с бадеми и портокалови корички струва над 100 лева

Собственик на магазина за деликатеси е фамилията на социолога Кънчо Стойчев. Цитираният козунак е от марката "Fiasconaro", която е една от най-предпочитаните в Италия.

В "Пти Кюьоше" се продават и други козунаци с цени над 100 лв. Иначе истинският не може да струва под 30 лв/кг, ако е от качествено брашно и хубави яйца, не с прах и други химии, както и с нормална захар, не с продаваната у нас масово фалшива.

Съпругата на Кирил Петков - Линда, не вдигна цените на козунаците за Великден тази година.

Килограм от вкусния и пълен със стафиди сладък хляб в сладкарница "Амели" на Линда струва 50 лева. Цената му бе същата и без 2022 г. За 500 грама от тестеното изделие, приготвено от бившата премиерска съпруга, трябва да броим 25 лева.

Занаятчийските козунаци по рецепта на дамата на някогашния министър председател се приготвят само и единствено по поръчка и не съдържат глутен. " И тази година козунаците са два типа - със стафиди и цитруси или пък с естествен шоколад и бадеми. И двата типа са направени с масло, мляко, кафява захар, яйца, безглутеново брашно, квас, кора от лимон и канела. Подходящи са за хора с алергия към глутен”, написа госпожа Петкова във своя фейсбук профил.

Поръчките тя приема на персонално известие или по телефона. " Бройките са доста лимитирани, тъй като се подготвят само и единствено при нас ”, популяризира козунаците тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай