Сряда,

Пуснаха данни кой къде ходи.Засичат ни по телефона

От: СТАНДАРТ -
Пуснаха данни кой къде ходи.Засичат ни по телефона
A
A
A
  • Все повече българи предпочитат да останат у дома, вместо да посещават заведения или паркове

Коронавирусът отказа българите от заведенията и дори от парковете. Все повече нашенци предпочитат да останат у дома, вместо да посещават ресторанти или да се разхождат навън. Това показва проучване на Google, направено на база на позиционирането на мобилните телефони, съобщи БНТ. Изследването е международно, а ето и какви са данните за страната ни.

Общият спад на посещения на търговски обекти, молове и магазини е 26%. Тук влизат и различни ресторанти, барове и друг подобен тип заведения. С 16 на сто е намаляло посещението на паркове, а с 14% на спирките за градски транспорт.

Изследването показва, че общо за страната няма спад на посещението на хранителни магазини и аптеки. Общият ръст на хората, които си остават вкъщи обаче е 6%.

Не такива са обаче данните за София. Столицата е с най-голям спад на посещаемост на публични места и най-голям процент на хора, които си остават вкъщи.

Общо с една трета е намаляло посещението на ресторанти и търговски обекти. Почти толкова по-малко хора се разхождат в парковете. 37% от софиянци не ходят на работа или работят от вкъщи. С 12 на сто се е увеличил дела на хората, които са у дома. Спад има и при посещението на хранителни магазини и аптеки в София - 7%.

Все още няма забрани за посещения на дадените търговски обекти у нас. Единствено дискотеките и нощните заведения не работят. Ресторантите в отделни градове също са с намалено работно време. Все повече хора обаче сами предпочитат да ограничат публичните си контакти, показва изследването на Google. Данните са сравнение с януари месец тази година.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички