Психолог с размазващ коментар за НСО и медсестрите

Бяхме свидетели на протестен ексхибиционизъм и институционална импотентност

Психолог с размазващ коментар за НСО и медсестрите | StandartNews.com
  • Бяхме свидетели на протестен ексхибиционизъм и институционална импотентност, обяви Росен Йорданов

Размазващ коментар за вчерашната седенка на 5 медицински сестри в бившия партиен дом и действията на НСО направи психологът Росен Йорданов, бивш зам.-шеф на Института по психология на МВР. Той нарече протеста на медицинските сестри „протестен ексхибиционизъм“, а действията на НСО „институционална импотентност”.

ВИЖ ОЩЕ: Медсестрите: Не сме психически нестабилни

Накрая се получи една „бутафорна перверзия“, каза в интервю за бТВ  психологът.

„Омерзен съм от това, че цялата тази картина създаде едно много неприятно усещане за лош вкус, ниска култура и зрелище“, каза още той. „Аз съм засрамен от това, което се случи. Не смятам, че в днешно време в една цивилизована държава подобно поведение е допустимо. Недопустимо е да се допускат подобни ситуации“, каза Росен Йорданов. Той заяви, че на влизане в студиото се е разминал с две от протестиращите медсестри – Мая Илиева и Бойка Атанасова, които имаха участие преди него. Казах им, че подобно поведение не им отива, като ще накарат млади хора да се посветят на тяхната професия, като висят по прозорците, обяви Йорданов. Сестрите замълчали, защото нямало какво да му отговорят.

Психологът бе особено възмутен от реакциите на НСО€ Той попита каква е работата на шефа на НСО бригаден генерал Красимир Станчев да се катери по прозорците и риторично зададе въпроса може ли някой да си представи шефа на Сикрет сървиз в подобна ситуация. Как са могли да допуснат да не изведат медицинските сестри от бившия Партиен дом, попита още Йорданов. По думите му действията на служителите на НСО не са атака, а безпомощност.

в бе категоричен, че в създалата се ситуация не е имало „издънка“ на психолозите, а на службите.

„Няма как да се допуска хора да създават кризисна ситуация. Обидно е към всички българи това да се случва в парламента“, изрази възмущението си психологът. И попита може ли някой така да се барикадира в Белия дом или Бундестага.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай