Медсестрите: Не сме психически нестабилни

Протестът им пред МС продължава

Медсестрите: Не сме психически нестабилни | StandartNews.com

Не сме психически нестабилни. Не сме отчаяни, а неглижирани. Това заявиха и интервю за бТВ двете от медсестри, които вчера се барикадираха в сграда на парламента - бившия партиен дом, Мая Илиева и Бойка Атанасова. Илиева е предводител на протеста на медсестрите, рехабилитаторката Атанасова пък един час седя вчера сутринта на перваза на прозореца на втория етаж, обвинявайки гардовете от НСО, че са я дърпали, бутали и едва ли не били.

ВИЖ ОЩЕ: Психолог с размазващ коментар за НСО и медсестрите

Медсестрите напуснаха снощи залата на бившия партиен дом, след като стана ясно, че правителството няма да изпълни новите им 8 искания. Сред тях са 1200 лв. стартова заплата. Освен това сестрите искат болниците да не са вече търговски дружества.

ВИЖ ОЩЕ: Лекарите се разграничиха от медсестрите

„Не мисля, че това е поражение. За да не преживеем втори път насилствено извеждане от сградата, решихме сами да я напуснем. Аз не се чувствам терорист и не мисля, че пет жени – майки и медицински сестри, сме заплаха за държавата, за да бъдем третирани по този начин“, каза Мая Илиева.

ВИЖ ОЩЕ: Защо ще скача медсестра от прозореца?

„До тази ситуация ни доведе неглижирането, не отчаянието, не сме психически нестабилни. Не може една година да протестираме и никой да не да ни реши проблемите“, допълни тя.

Бойка Анастасова отново заяви, че не вижда нищо нередно нито в отказа на сестрите да излязат от парламентарната сграда, нито в излизането й на прозореца. Действала така, защото се е чувствала застрашена. Мястото, на което бях защитена е пред камерите и погледите на колегите долу, затова излязох на прозореца, каза тя.

„Ние отидохме за диалог, не виждам какво сме нарушили като останахме извънредно в институцията народно събрание. Очаквахме някой да дойде и да проведем диалог“, заявиха двете сестри. Те обявиха, че протестът в палатковия лагер пред Министерския съвет продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай