Защо ще скача медсестра от прозореца?

Среднощният екшън в Партийния дом не буди съчувствие, а ужас

Защо ще скача медсестра от прозореца? | StandartNews.com

 

Със сигурност са прави медицинските сестри, че са им малко парите, но среднощният екшън в Партийния дом нито буди състрадание, нито пълни джобовете им. А докарва ужас, че бърнаутът на системата, както каза зам.шефката на парламента Нигяр Джафер, вече дава страшни резултати.

Докато шефът на ВМА обясняваше как болницата е пълна и не може да приема повече пациенти с вируси, една  протестираща медсестра кацна на парапета на горен етаж в Партийния дом и събря куп зяпачи на пъпа на София рано сутринта. Останалите й колежки, необяснимо защо нощували в сградата, пък я окуражавали с викове „Скачай, ако е нужно“!

На кого да е нужно? На протестърите ли, за да я превърнат в жертва на исканията си и да предизвикат кървава смяна на системата. На съсловието им ли,  за да избягат и малкото специалисти, останали тук. Или на цялото общество, достатъчно стресирано от близо 100 000 болни от коронавируса и още толкова бежанци, които кръжат около границата ни.

Няма логично обяснение нито защо протестърите, разгневени от неизпълнени обещания, спокойно си нощуват в обект за национална сигурност със сандвичи и вода, нито защо охранителите на най-пазената ни институция не могат да изкарат 5 жени от сградата, а имат нужда от подкрепа на най-мастите психолози в държавата.

Ако медсестрите са очаквали съпричастност от политиците – значи не стават за протестиращи. Иначе биха знаели, че всеки депутат ще ги употреби за партийни игри, както се случи и днес.

Ако са търсели прожекторите на медиите, значи са постигнали целите си. Успяха да засенчат и акциите на прокурорите, и срещите за бежанците, и сметките за новата цена на парното, даже футболните страсти след дебрито.

След цялото това безумие, хайде всеки да си понесе отговорността. Медсестрите да си дадат показания в полицията, охранителите в парламета да си получат наказанията. А министрите да загърбят политическите речи, а да обяснят как ще се справят със ситуацията, така че да няма нужда медицински сестри да се заседяват в парламента. И в прекия, и в преносния смисъл на думата.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай