Понеделник,

Първа голяма община пред фалит, няма пари за ток и топло

От: Иван Ангелов, сн. БГНЕС, архив -
12903
Първа голяма община пред фалит, няма пари за ток и топло
A
A
A

Общинската администрация в Кюстендил може да спре работа след септември заради непосилни сметки за ток и за горива, обяви кметът Петър Паунов. Всички общински звена са на газ, два от храмовете в града - също, уточни той, цитиран от БНР.

Кметът на Кюстендил направи една напълно мрачна прогноза как ще работи общината след септември, при първите застудявания:

"Фалит, затваряне и спиране на каквито и да било услуги с камиони; всички услуги, които се извършват. Отново се говори за увеличаване на Минималната заплати. 10 пъти по-скъпа газ. Очакваме, вероятно, идващата седмица ще търсим контакт с изпълнителната власт за спешна подкрепа на общината. В противен случай след октомври ще е тъмно и студено, и всичко, след септември вероятно. Буквално е изцедена и общината, и държавата. И затова се надяваме на бързи и адекватни мерки. Никой не може да си позволи да плаща 10 пъти по-скъпа газ. Токът е също с изумителни цени. Не мога да ви опиша какви сметки пристигат в общината и не може да съществуваме и с тези цени на горива, казвам ви директно, общинска администрация трябва да приключим всякакъв вид услуги. Затова очакваме диалог с изпълнителната власт".


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички