Мераци за стражари пред Ректората /ОБНОВЕНА/

Открива се дарителска сметка на триото

Мераци за стражари пред Ректората /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

34-и ден антиправителственият протест продължава. Остават палатковите лагери на Орлов мост и бул. "Цар Освободител".

Въпреки че през деня е оставен коридор за преминаване на линейките през барикадата на Орлов мост, движението през нощта се затваря изцяло, а автомобилите със специален режим трябва да ползват обходния маршрут.

Непроменени остават основните искания на протестиращите - оставка на правителството, на главния прокурор, въвеждане на машинно гласуване и цялостна реформа в съдебната система.

В ход е и подписка в подкрепа на исканията на протеста. Към обяд подписите са били около 1400.

Организаторите на протеста от „Отровното трио“ дадоха брифинг, на който обявиха, че няма да прекратят гражданското неподчинение, а напротив - ще насърчават всички негови прояви.

На въпрос какво налага „Отровното трио“ да има дарителска сметка на името на адвокат Николай Хаджигенов, те отговориха, че парите им са свършили, а организирането на протестите има разходи.

Малко преди 20.30 ч. отново предвождани от адвокат Николай Хаджигенов, протестиращите започнаха да хвърлят домати и топчета със зелена боя по сградата на правителството.

Отново ще бъде вдигната барикада на кръстовището пред СУ, каза Хаджигенов. Той поиска нощна стража на Ректората и обясни, че вече са купени палатки за новата барикада.

Преди това - от импровизираната трибуна на протеста, генерал Димитър Шивиков каза, че вече 34 дни площад "Независимост" се е превърнал във връх Шипка за протестиращите

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай