Проговори шофьорът, прегазил Ани и Явор. На свобода е

Ето обяснението на адвокат Марковски

Проговори шофьорът, прегазил Ани и Явор. На свобода е | StandartNews.com

Съболезнования, съжалявам, не съм искал, разкайвам се. Като се върна назад, това беше жив кошмар. Не видях никого преди сблъсъка, всичко изневиделица се случи. Това казва за bTV Адриан Антонов, който прегази на кръстовище в София младите влюбени Ани и Явор. Извършителят не посмя да покаже лицето си.

ВИЖ ОЩЕ: Трагедия без край! Разплакващ разказ за добрините на Ани и Явор

Според адвоката на Адриан - Димитър Марковски, момчето е на свобода от 4 юли, тогава изтече максималният срок на задържането му. По думите му влияние има това, че загиналите са били с алкохол в кръвта.

„Приближи почти максималният срок, който той по закон може да бъде задържан. Така че мотивите на съда бяха еднопосочни. Отделно от това прокуратурата не протестира неговото освобождаване, което в тази ситуация беше абсолютно юридически нормално. Законът е приел, че това е възможно за максималния срок на задържане. Това означава, че става въпрос за един законосъобразен съдебен акт“, поясни Марковски.

Мястото на катастрофата е град, не е писта, а той е карал с над 100 км/ч, припомнят близките на загиналите и хората, които протестират с искане за справедлива присъда. На 1 септември ще има нов национален протест пред парламента на родители на загинали в катастрофи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай