Проф. Джеров: Няма полза от каращи се политици

Проф. Джеров: Няма полза от каращи се политици | StandartNews.com

Проф. Александър Джеров,

юрист и бивш депутат

Консултативният съвет по национална сигурност към президента беше загуба на време. Той се беше събрал, за да свърши една важна работа, но нищо не се свърши. Тези три недели, които бяха определени като възможни дати за предсрочни избори, можеха да се насрочат много по-елементарно. Вместо това нашите политици в продължение на 5 часа се караха, да се чудят коя дата да определят и пак не постигнаха нищо. Това беше загуба на време и говори за незаинтересованост за съдбата на България. Партийните водачи - тези "велики политици", които се бяха събрали при президента, показаха своята безотговорност.

Не беше работа на КСНС да насрочва датата за предсрочните парламентарни избори. Целта беше при един арбитър да се съберат, защото лидерите на политическите ни партии явно сами не могат да се оправят. Целта беше президентът да ги успокои, да достигнат до някои резултати, а всъщност този резултат не е резултат на нещо, което е естествено. За да има избори, първо трябва да има оставка на правителството. А при нас всичко върви обратно...

Забелязва се една умора в българското общество от политическите баталии. Когато човек застане пред възможните алтернативи, за които да гласува, няма за кого. За съжаление в България не се роди една спокойна партия, която да милее за интересите ни. Това са едни каращи се ръководители, от които България няма грам полза. Лидерите на основните партии трябваше да седнат укротено или по-точно казано като държавници, като държавни ръководители и да кажат кои са проблемите. А те са:

1. Да се подаде оставка.
2. Да се насрочат избори.
3. Да се мисли Народното събрание какво да свърши в останалия период и да се разпусне. Стигаме пак дотам, че човек няма за кого да гласува. Всички те са все филиали на една и съща партия. Те са се изчерпали за последните 25 г. За какво им е предизборна агитация, какво могат да ни кажат? Нищо не могат да ни кажат ново. Нали ги видяхме всичките.

(Пред БГНЕС)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай