Проф. Рачев ни изненада с прогнозата, ето как си отива януари

Сутринта ще е значително по-топла с минусови минимални температури

Проф. Рачев ни изненада с прогнозата, ето как си отива януари | StandartNews.com

Януари ще си отиде топъл, също както беше декември. На 25 януари ще мине студен фронт, който малко ще понижи температурите, които от утре ще се повишат, а стойности като -10 и -15 градуса няма да има. Това съобщи пред бТВ климатологът проф. Георги Рачев.

„В момента сме 1-2 градуса над нормата. Температурите през януари ще са около нулата. Месецът ще си отиде топъл. Температурите утре ще се вдигнат“, каза Рачев.

„На 25 януари студен фронт ще премина през България. Ще се понижат температурите. След това започва западен пренос. Несъществени ще са валежите“, добави той.

„В София ще има мъгли в закътани места до четвъртък. Времето ще е безметежно. В Банско температурите ще се задържат на едно равнище – леко отрицателни сутрин и малко над нулата около обед. Повече слънце от това не може да се желае“, допълни проф. Рачев.

„За 25 януари в САЩ няма да има студ. В Чикаго ще е 5 градуса, а беше -15. В Ню Йорк ще е 13 градуса. Студът си замина. В Европа също няма да има студ. В Москва ще е 0 градуса. Така ще се задържи. В родината на студа – Магадан и Якутск, ще е -19 градуса. Дори в Централен Сибир няма студ. Топло е в северното полукълбо за януари месец, който е същината на зимата“, подчерта климатологът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
xomed
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи
Рук
преди 3 месеца

Абулутен кенеф е тоя студ

Откажи