Проф. Рачев ни циментира с прогноза: Времето нанася ъперкът

Климатологът каза ще има сняг на Коледа

Проф. Рачев ни циментира с прогноза: Времето нанася ъперкът | StandartNews.com

„Продължавайки с терминологията след победите на братя Пулеви - ляв прав, ъперкът и проходите ще са в нокдаун. Преди седмица имаше 50 сантиметра сняг, после се разтопи. Сега пак ще навали, особено в планините. Боровец и Пампорово откриват сезона при перфектни условия“.

ВИЖ ОЩЕ: Времето се обръща. Идва нещо страшно (КАРТА)

Това каза в предаването „Тази сутрин“ на бтв топ климатологът проф. Георги Рачев. Той направи прогноза, с която направо ни циментира така, както Кобрата просна поляка Анджей Вавжик тази сутрин в Калифорния.

„Под 1000 метра височина вали дъжд, но рано сутринта утре на много места ще има сняг“, добави той.

„Утре до ранния следобед всичко ще приключи. В неделя сутринта ще се настани антициклон. Температурите ще са минус 5 градуса, а на някои места – до -10 градуса. Поне 40 сантиметра пухкав сняг ще падне в Рило-Родопския масив“, допълни проф. Рачев.

„Днес времето ще е меко. От утре идва студът, но за скиорите минус 4 градуса не е проблем. В събота и неделя температурите на Боровец ще останат минусови“, обясни климатологът.

„Има голяма вероятност на 25 декември да няма сняг. Не даваме диагноза, а прогноза – какво евентуално може да се сучи. Времето ще е сравнително топло. На 30 декември евентуално може да има преваляване, но все още не е категорично“, каза още той.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Рачев
преди 4 месеца

Най некадърни метеоролог до сега в историята на метеорологията.Никога не е казал вярна прогноза.

Откажи