Проект за български филм взе голямата награда в Триест

Проект за български филм взе голямата награда в Триест | StandartNews.com

Триест. Български игрален филм, режисиран от Галин Стоев, спечели голямата награда на четвъртата среща за подбор на работни проекти и копродуциране When East Meets West, която приключи на 22 януари, по време на провелия се в италианския град Триест филмов фестивал.

"Много сме щастливи", заяви пред Дневник Мартичка Божилова продуцентска къща "Агитпроп". "Наградата е парична, но освен това се надяваме фактът, че спечели, да докара повече инвестиции във филма, който вече получи финансиране от българска страна, но то не е достатъчно", допълни тя.

Проектът за филм е с работно заглавие "Безкрайните градини" и ще бъде дебют за известния театрален режисьор Галин Стоев в игралното кино.

"Сюжетът се основава на неговата постановка "Приятнострашно" по текста на Яна Борисова", сподели още продуцентът и допълни, че трансформирането му в сценарий за филм им е отнело няколко години.

"Безкраните градини" е спечелил в конкуренция с 21 други проекти от 15 държави, които се съревновават за награда, осигурена от базирания в Триест фонд Friuli Venezia Giulia Audiovisual. Събитието When East Meets West, което тази година се проведе между 20 и 22 януари, цели да подпомогне продуценти от изсточноевропейски страни да намерят партньори и копродуценти за свои бъдещи проекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай