Премиерът със специален подарък за патриарх Неофит

Донев поднесе своите искрени поздрави и благопожелания към Патриарха

Премиерът със специален подарък за патриарх Неофит | StandartNews.com

Броени дни преди да се навършат 10 години от интронизацията на Българския патриарх, Софийски митрополит и председател на Св. Синод на БПЦ-БП Неофит, министър-председателят Гълъб Донев се срещна с Негово Светейшество.

С чувство на дълбоко уважение премиерът Донев поднесе своите искрени поздрави и благопожелания към Патриарха. По думите на министър-председателя, в лицето на Негово Светейшество българското общество и българските държавници имат пример за смирението и човеколюбието, с което трябва да се подхожда към всеки висок пост. Премиерът Гълъб Донев изрази увереност, че правителството и църквата ще продължат да си сътрудничат успешно в името на благоденствието на българските граждани. 

Като символ на симфонията между народ, държава и църква министър-председателят Гълъб Донев подари на Негово Светейшество диригентската палка на министъра на културата Найден Тодоров. 

В историята на тази диригентска палка, освен редица концертни изяви с участието на някои от най-значимите музиканти и певци в историята на класическата музика, е и записът на Химна на Република България в изпълнение на Райна Кабаиванска, Никола Гюзелев, Орлин Горанов, Роберта и музикантите от Софийската филхармония. Това съобщиха от прессекретариата на президентството.

В срещата участваха също Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний и Белоградчишки епископ Поликарп – викарий на Патриарха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай