Прекрасни новини от синоптиците. Ето накъде отиват дъждовете

Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°, в София - около 21°

Прекрасни новини от синоптиците. Ето накъде отиват дъждовете | StandartNews.com

Започналото денонощие отново носи краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще са на по-малко места и по-слаби. Условия за по-интензивни валежи ще има все още на изолирани места, до края на нощта и преди обяд главно в планинските райони в западната половина от страната, а след обяд - в Източна България. В следобедните часове от запад валежите ще отслабват, в много райони и ще спрат, а облачността ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°, в София - около 21°.

В планините облачността ще е предимно значителна. Ще има краткотрайни, главно до обяд временно интензивни валежи и гръмотевици. До вечерта валежите в повечето райони ще спрат, облачността ще се разкъсва и намалява. След обяд вятърът ще започне да се ориентира от северозапад, ще е предимно умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.

По Черноморието облачността ще бъде променлива, около и след обяд - значителна и ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

През първите дни от новата седмица ще бъде предимно слънчево. В понеделник след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в източните и планинските райони ще превали и прегърми. Във вторник вероятността за валежи намалява, все пак не са изключени изолирани краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен, в понеделник от северозапад, във вторник - от запад. Температурите ще се повишат и във вторник максималните ще са между 27° и 32°. В сряда, с ориентиране на вятъра от север, ще проникне хладен въздух. Ще има условия за развитие на конвективна облачност и валежи, придружени с гръмотевици на повече места в страната. Възможни са и градушки. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски. В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево, вятърът в много райони ще стихва, по Черноморието ще е до умерен от изток-североизток. Температурите отново ще се повишат и в много райони в петък максималните ще са около и над 30°. В по-късните часове на деня в петък и през нощта срещу събота над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. В събота в Западна България със слаб северозападен вятър температурите ще се понижат. Повишава се вероятността за валежи и гръмотевични бури на повече места в западната половина от страната, отново са възможни интензивни локални извалявания със значителни количества.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай